Cubalah Dutch Lady Nutri Plan™ sekarang! Mohon sekarang Beli Sekarang

Susu ibu adalah yang terbaik untuk Si Manja anda

Pertubuhan Kesihatan Dunia mengesyorkan penyusuan ibu secara eksklusif bagi 6 bulan pertama Si Manja. Penyusuan menggunakan botol atau pemberian makanan dan minuman lain boleh memberi kesan negatif terhadap penyusuan ibu. Selepas berusia enam bulan, Si Manja perlulah diberikan makanan yang bersesuaian dengan umurnya disamping penyusuan ibu sehingga berumur dua tahun dan keatas. Dapatkan nasihat doktor sebelum memilih untuk menggunakan susu formula kanak-kanak atau sekiranya anda mengalami kesukaran berkenaan penyusuan ibu.Saya tidak bersetuju. Layari laman Friesland Campina.
Create™ (4-6 Tahun)

Create™ (4-6 Tahun)

Si Manja 4 hingga 6 tahun belajar melalui imaginasi yang tinggi dan kreativiti. Baca seterusnya untuk cara mengembangkan kreativiti Si Manja anda.

Membina Kecerdasan Emosi Si Manja
Membina Kecerdasan Emosi Si Manja

Kecerdasan emosi adalah pemangkinmerupakan suatu aspek penting dalam tumbesaran si manja keberkesanan kecerdasan intelek.

Baca selanjutnya
 • Bentuk Budi Pekerti Si Manja
  Bentuk Budi Pekerti Si Manja

  Melentur buluh biar dari rebungnya. Membentuk adab dan pekerti anak-anak perlu dari kecil lagi kerana peribadi yang baik adalah lambang asuhan ibu bapa yang mendidik mereka sejak dari lahir.

  Baca selanjutnya
 • Membesarkan seorang kanak-kanak yang imaginatif
  Membesarkan seorang kanak-kanak yang imaginatif

  Di usia enam tahun, kanak-kanak akan mula menjadi lebih sedar akan dirinya, jadi berpura-pura bermain “lanun” di ruang tamu mungkin tidak akan mengujanya seperti membaca dan menulis tentang lanun. Tetapi hanya kerana dia kurang bermain

  Baca selanjutnya
 • Si Manja dan Imaginasinya
  Si Manja dan Imaginasinya

  Imaginasi adalah aspek penting yang sering dipandang ringan dalam tumbesaran kanak-kanak. Otak kanak-kanak adalah lebih padat berbanding otak dewasa.

  Baca selanjutnya
 • Kecergasan Fizikal Si Manja
  Kecergasan Fizikal Si Manja

  Kanak-kanak yang sedang memberi mempunyai pelbagai jenis keperluan. Selain nutrisi yang cukup dan stimulasi minda, kanak-kanak yang sihat memerlukan senaman. Senaman yang kerap membantu menyeimbangkan berat badan dan

  Baca selanjutnya
 • Melenyapkan Mimpi Ngeri
  Melenyapkan Mimpi Ngeri

  Kanak-kanak sering mengalami mimpi ngeri. Sebenarnya mereka sedang mengalami proses membesar dan pada usia tersebut, berbagai-bagai imaginasi yang bermain di kotak fikiran mereka.

  Baca selanjutnya
 • Si Manja yang Kidal
  Si Manja yang Kidal

  Dominasi penggunaan tangan kanak-kanak akan dapat dilihat kecenderungannya selaras dengan perkembangan kemahiran motor si manja. Ramai ibu bapa bimbang sekiranya memiliki anak ‘kidal’ dan dianggap aneh di kalangan jutaan

  Baca selanjutnya
 • Rangsang Potensi Otak Kanan Si Manja
  Rangsang Potensi Otak Kanan Si Manja

  Sesetengah kanak-kanak dikurniakan imaginasi serta kreativiti yang lebih hebat dari rakan sebayanya yang lain. Kanak-kanak kebiasaannya mudah dan cepat mentafsir sesuatu secara visual.

  Baca selanjutnya
 • Aktiviti untuk Melatih Koordinasi Otak
  Aktiviti untuk Melatih Koordinasi Otak

  Sebagai ibu bapa, menjadi ia merupakan impian kita untuk melihat si manja membesar menjadi insan yang berguna dan berjaya. Didikan dan ajaran anda yang akan menjadi acuan masa depan mereka. Salah satu cara anda membantu mereka adalah

  Baca selanjutnya